A YogaGlow küldetés

“A test emlékezik, a csontok, az ízületek emlékeznek, még a kisujj is emlékezik. Az emlékezet magukban a sejtekben. az emlékezet magukban a sejtekben raktározódik képek és érzések formájában. A test olyan, mint a vízzel telt szivacs; bárhol megnyomjuk, megcsavarjuk, sőt, ha csak finoman hozzáérünk, emlékezet árad belőle.” (Részlet a Farkasokkal futó asszonyok című könyvből)

Testünk, személyiségünk, életünk a múlt karmáinkból áll össze. Te is voltál már úgy vele, hogy nem tudod mivel érdemelted ki azt amit hozott az élet?

Ha igen a válasz jó helyen jársz kedves Olvasó. Ez így van jól, van amire nem emlékszünk, van amit el kell fogadni. Ilyen a jelen pillanat, hiszen az abból épült fel amit eddig tettél, ahogy eddig éltél. Most vagy múlt inkarnációid során.

Amit tehetsz:

A fenti idézet mindent összefoglal. Ezért jött létre a YogaGlow Program. Különböző formákban ötvözi a jóga és a shiatsu elemeit, mikor mire van szükséged a továbblépéshez. Ugyanis a test emlékezik. Érzelmeket, emlékeket, fájdalmakat, traumákat tárol.

Érintés és testi munka által ezek a blokkok feloldhatóak. A rendszereres jógázó megfigyelheti magán, ahogy egyre rugalmasabb lesz a teste egyre inkább könnyedebb lesz a létezés. Egyre kevesebb a szorongás. Egyre nyitottabb a hozzáállás és egyre nagyobb az empátia.

A jóga önmunka. Út a szabadság irányába. Mindenki azt hiszi, hogy jelen állapotában egy liberalista világban szabadon él. Ha jobban megnézzük ez tévedés…. Hiszen a világképünket otthonról érkezett hiedelmeink, családi mintáink, transzgenerációs csomagjaink, társadalmi elvárásaink alakítják. Illúzió és az anyagi világ három minősége (tamas, rajas, sattva) alakít mindent. Rendszeres, kitartó és következetes jóga gyakorlással mindez legyőzhető, a teljes SZABADSÁG elérhető.

Egy jóga óra során jöhetnek fel emlékek, mélyen elraktározott emlékek. Ezeket hagyd jönni, tudatosan hagyd is menni őket. Így teszed le szépen lassan a múltad terheit.

“Lokah samastah sukhino bhavantu” Hiszem, hogy minden előlény azért született a világra, hogy boldogan, szabadon és sugárzó módon éljen. Az én tetteim járuljanak hozzá ehhez a szabadsághoz.

A shiatsu szintén önmunka. Viszont más formában. Ez a masszázs forma a hagyományos kínai orvoslás, a japán gyógyászat és a nyugati manuális technikákat ötvözi. Relaxált állapotban érintés által hagyod, hogy a saját tested beindítsa az öngyógyító mechanizmusát. Energetikai és testi szinten egyaránt. Mélyen a lelket szólítja. A bennünk élő elemi erőket harmonizálja, amik képesek tudat alatt rossz vagy jó irányába terelni az életünket. A klasszikus és a Masunaga féle meridián vonalakat egyaránt kezeli a shiatsu masszőr érintések, nyomások és egyéb manuális technikák által. De ami a legerősebb az az értő figyelem és az empátia. Végtelen elfogadás, mély érzékelés jellemzi azt az egy órát, amiben a testet teret kap, hogy gyógyítsa saját magát. Ez a legjobb módja a komoly gondok megelőzésének.

Küldetésemnek érzem, hogy Te is rátalálj a benned lévő isteni minőségre. Szeretném, hogy meg tudd teremteni a saját, áhított valóságodat. Szeretném, hogy kilépj a korlátaid közül és merj a szíved sugallata szerint élni.

YogaGlow: Igazán akkor fogsz ragyogni ha ez belülről jön. Nem elég a felszínt ápolni.

Ehhez nyújtok eszközöket:

Ezek az én eszközeim, amik nekem segítettek, amikben hiszek. Nem gondolom, hogy ez az egyetlen helyes út, sőt. Én is élek a mások nyújtotta terápiákkal is. Kineziológus, családállítás, mind csodás módjai önmagam felfedezésének, a bennem élő Istennő előhívásának és a félelmeim, blokkjaim feloldásának. Viszont azt ne hidd kedves Olvasó, hogy én vagy bárki el tudja végezni a munkát és le tudja venni a régi csomagokat a válladról. Ezt csakis Te tudod megtenni. Szembe nézni ezekkel a csomagokkal és hálával letenni. Hiszen nélkülük nem lennél ugyanaz az ember.

Köszönöm, hogy elolvastad az első blog bejegyzésemet.

Fogok részletesen írnia a jóga eszközeiről, lesz szó shiatsuról, az elemekről, saját tapasztalatokról, sok más izgalmas témáról.

Szép napot,
Bogi