Miért és hogyan (!) jógázz a koronavírus idején?

Sok helyen zárnak be a szeretett stúdiók. Sokan mondják, hogy ezzel keltjük a félelmet. Szerintem a bezárt stúdiók felelősségteljesen döntöttek.
De mit tehetünk most, amikor a legnagyobb szükség volna a testi, lelki feltöltődésre?

Kérlek keresd fel a kedvenc tanárodat. Kérj online órát, maradj otthon, biztonságban.

A jóga hatásai bizonyítottak, ősi módszer, ami segít megőrizni az EGÉSZségedet. Nem mindenható, nem mágia, egy csodálatosan felépített, működő rendszer, ami segít abban, hogy:
Teljes kánaán testi szinten.

Minden szinten gondoskodik a testedről. A mozgás elengedhetetlen része az egészséges immunrendszernek.

A homeoffice veszélye, hogy még többet fogunk ülni, ezt márpedig kompenzálni kell, a helyes keringés, emésztés érdekében! A kevés mozgás hatással van a hormonokra, a nyirok keringésre, az emésztésre, a szív és érrendszerre, a gerincoszlop egészségére és a mentális jólétünkre.

A rendszeres jógázás, segít abban, hogy pozitív gondolatokkal segítsd át magad ezen a helyzeten. Segít, hogy az élet napos oldalát lásd még akkor is amikor mások csak felhőket látnak. Ettől pedig az egész szituáció átalakul, még az is lehet, hogy a látszólagos átok áldássá alakul csak azért, mert a Te világszemléleted változott.

A jóga több, mint szimpla mozgás!

Légzés, meditáció nagyon fontos része egy órának. Pont ezért nem lenne szabad elhanyagolni az órákat most. A légzés a jelenbe hoz, a jelenben pedig minden rendben van. Aggodalom, félelem rombol lelkileg, majd fizikai tüneteket okozva jelennek meg betegség formájában.

Amikor a légzésedet figyeled, meditatív állapotba kerülsz. Ebben a meditatív állapotban bezárul egy kapu, a félelem kapuja és megnyílik egy másik. Egy kapu egy látszólag üres térre. Ebben a térben lehetőséged van gyógyulni, töltődni, kikapcsolódni. Ebben a térben színtiszta szeretet vesz körül, az isteni gondviselés.

Akkor is történik ha semmit nem érzel eleinte. Mivel ezt az állapotot a hétköznapokban nem ismerjük, így nem is biztos, hogy egyből megérezzük. Majd egyszer csak ráérzel, onnantól érezni fogod bárhol, bármikor. Ez a tér pedig nagyon fontos: ide tudjuk felemelni az egész világunkat azzal, ha emeljük a saját kis világunkat.

Amikor saját magadon dolgozol az egész generációs láncon dolgozol. Mindenki a környezetedben érezni fogja a hatását. Ha logikusan belegondolsz már csak azért is, mert ha Te nyugodtabb vagy nyugalmat árasztasz magadból és ezt mindenki érzi. Szóval most jelenleg azt tudod tenni a szeretteidért ha magadért teszel. A jóga emeli a rezgésedet, így minden szinten ellenállóbb leszel. Hatással van az energetikai rendszeredre, így sokkal könnyebbnek, erősebbnek, energikusabbnak fogod magad érezni. A félelem, pánik nagyon lehúzza ezt a szintet és úgy érzem, hogy a legpozitívabb emberek is mennek át nehéz időkön.

Önismeret is.

Mély önismereti munka is egyben, hiszen mikor ismerhetnéd meg önmagad jobban, mint amikor becsukod a szemedet és szembe nézel a félelmeiddel, gondolataiddal, legmélyebb érzéseiddel? Megismered a saját testedet, határaidat, saját teredet. Legjobb ezt egy szakképzett oktató segítségével tenni!

Testünk információt tárol, erről már írtam egy korábbi posztban. Használd ki az otthon töltött időt önmunkára is. Ez az utolsó bekezdés nem elrémisztésre született, inkább azért, hogy elmagyarázzam, hogy miért jobb még mindig az online vezetett óra mint az előre felvett társaik.

A korona vírus most nem csak arra van hatással, hogy elkapod-e vagy sem, hanem hatással van a gazdaságra, vállalkozásokra, iskolákra, konkrétan MINDENKIRE. Valamilyen szinten mindenki érezni fogja, ezért van szükség összefogásra.

MARADJ OTTHON.
Vigyázz magadra és szeretteidre.
ÉLJ.
Igen, élj! OTTHON IS. Ugyanazokat a szolgáltatásokat vedd igénybe online.

Sok csodálatos YouTube videót találhatsz ha azt a formát választod. De amit én most itt ajánlok: Online privát jóga óra.

MIÉRT?

  1. Mert ilyen formában az oktató tud Rád figyelni. Az előre felvett óráknak a veszélye, hogy nem tudja korrigálni az oktató a mozdulataidat, amire néha szükség van, hogy ne rögzüljenek rossz mozgásminták.
  2. Úgy érzem, hogy ki tud alakulni egy személyes kapcsolódás az online térben. Eddig a privát óra ‘luxusnak’ számított sok embernek. Most biztos vagyok, hogy sok oktató elérhetővé teszi szinte bárkinek.
  3. Otthoni környezetben, biztonságban gyakorolhatsz.

Azzal ha a privát órák megnyílnak és könnyebben elérhetőek lesznek bárkinek online, az egész jóga új szintre tud emelkedni. A fizikai mozgásról a szellemi értékekre kerülhet a hangsúly. Először megijedtem a jelenlegi helyzetekről, de most már látom a lehetőségeit.

Szeretném, hogy büszkén, igazi kis közösségként lépjünk ki ebből a helyzetből. Az én ajánlatom a jelenlegi helyzetben:

PRIVÁT ONLINE JÓGA 1 (csoportos) ÓRA ÁRÁÉRT?

Jelentkezz akár nálam, akár kedvenc oktatódnál. Szerintem mindenki nyitott az együttműködésre, kapcsolódásra. Hozzuk ki a maximumot ebből a helyzetből.

Várlak szeretettel, figyelemmel,

Bogi